Hjälp > E-tjänstebyggaren > 11. Administrera Artvise e-Tjänst > Systemstruktur > Inkorgar > Egenskaper för inkorg > Fliken Notifiering

I denna flik ställer du in om och hur systemet ska notifiera personer eller grupper. Som standard så kommer systemet att notifiera de personer som ligger i behörighetsgruppen som skapas parallellt vid nyskapande av inkorg.

Funktionen för intern mottagare används om systemet ska göra en notifiering till någon , ex en verksamhetschef, då ett ärende fördelas till denna inkorg.

Det går även att använda distributionslistor, som kan skapas i systemet. Då används följande bokmärke: {{dist.namn på distributionslistan}}.

Fältet E-post

Mottagare vid fördelning till inkorgen:

1. Fyll i de mailadresser som ska notifieras vid fördelning till denna inkorg. I exemplet nedan kommer alla i behörighetsgruppen Arbetsgrupp Plan och bygg att få notifieringen.
  2. Redigera e-postmallen till alla i gruppen genom att klicka på knappen Lägg till i fältet Mall för gruppmail. Klicka på Ta bort för att ta bort befintlig mall.
  3. Redigera e-postmallen till enskild handläggare genom att klicka på knappen Lägg till i fältet Mall för handläggarmail. Klicka på Ta bort för att ta bort befintlig mall.
  4. Redigera mailmallen som systemet skickar ut när ett ärende återöppnas genom att klicka på knappen Lägg till i fältet Mall meddelande vid kundsvar. Klicka på Ta bort för att ta bort befintlig mall.

Intern mottagare vid fördelning till denna inkorg:

1. Fyll i adressfältet.
  2. Redigera e-postmallen till den enskilde mottagaren genom att klicka på knappen Lägg till i fältet Mall för intern notifiering. Klicka på Ta bort för att ta bort befintlig mall.

Fältet SMS

1. Fyll i de telefonnummer som ska notifieras vid fördelning till den aktuella inkorgen.  I exemplet nedan kommer alla i behörighetsgruppen Arbetsgrupp Plan och bygg att få notifieringen.
  2. Skriv in den sms-text som ska gå ut vid notifieringen i fältet Meddelande.