Folderträdet
Hjälp > E-tjänstebyggaren > 1. Bekanta dig med e-tjänstebyggaren > Folderträdet

På höger sida av e-tjänstbyggaren finns folderträdet. Här samlas alla dina tillgängliga e-tjänster som du kan arbeta med. Klicka bara på en e-tjänst i trädet för att börja arbeta med den.

Här nedan går vi igenom dom olika menyalternativen som du kan använda dig av i folderträdet.

Många funktioner som finns i menyn ovanför folderträdet kan du även komma åt genom att att högerklicka på en folder eller e-tjänst.

Organisera dina e-tjänster i folderträdet

Du kan enkelt flytta e-tjänster mellan olika mappar i folderträdet. Markera bara den e-tjänst som du vill flytta och dra den till önskad mapp, släpp och e-tjänsten flyttas till den valda mappen.

Lägga till mapp

1. Markera den mapp där du vill att den nya mappen ska hamna.
  2. Klicka på i menyraden.
  3. En dialogruta öppnas där du får fylla i namn och beskrivning på mappen.
  4. Ange sedan ägare till mappen. Vald ägare bestämmer vem som får tillgång till just denna mapp. Se avsnitt Ägare
  5. Klicka därefter på OK.
Du kan även skapa en ny mapp genom att högerklicka på en befintlig mapp och välja Lägg till mapp, en ny skapas då under vald mapp.

Ta bort mapp

1. Markera den mapp du vill ta bort.
  2. Klicka på i menyraden.
  3. En dialogruta öppnas.
  4. Välj Ja för att bekräfta borttagningen eller välj Nej för att avbryta.

Ändra namn/beskrivning/ägare på mapp (Mapp-egenskaper)

1. Markera den mapp du vill ändra.
  2. Klicka på i menyraden. Du kan också högerklicka på den mapp du vill ändra och välja Egenskaper.
  3. En dialogruta öppnas där mappens egenskaper visas.
  4. Gör de ändringar på mappen du önskar och klicka sedan på OK för att bekräfta eller Cancel för att avbryta.

Skapa en ny e-tjänst.

Klicka på i menyraden.

Se avsnittet Skapa en ny e-tjänst

Ta bort e-Tjänst

1. Markera den e-Tjänst du vill ta bort
  2. Klicka sedan på i menyraden.
  3. En dialogruta öppnas för att bekräfta borttagningen.

E-tjänstens egenskaper

Klicka på -ikonen för att öppna e-tjänstens egenskapskort.

Se avnittet för e-tjänstens egenskaper

Uppdatera folderträdet

Om ni är flera som arbetar i samma katalog, kan du behöva göra manuell uppdatering för att nya e-Tjänster ska visas.

Klicka på i menyraden för att uppdatera listan över tillgängliga e-tjänster.

Högerklicksmeny på mapp/e-tjänst

Åtkomst till dom vanligaste funktionerna för din mapp/e-tjänst hittar du genom att högerklicka på valt objekt i folderträdet.