Ägare
Hjälp > E-tjänstebyggaren > 11. Administrera Artvise e-Tjänst > Ägare

Se även filmen, den hittar du här

Dom ägare som läggs upp i e-tjänsteplattformen kan användas för att styra behörigheten i folderträdet(e-tjänstebyggaren). Dvs. dom mappar som skapas i e-tjänsterbyggaren måste ha en ägare, beroende på ägarens rättigheter kan vi styra vem som ska få se mappen, och dom e-tjänster som ligger under den.

När en ny ägare skapas så genereras nya operationer(tex. editera en e-tjänst för ägaren BoU) med automatik, dessa operationer kan vi sedan ge användare/grupper behörighet till. På detta sätt kan vi styra vad specifika användare/grupper ska få göra med e-tjänster under en specifik mapp.

Se avsnitt användaregrupper för mer information kring operationer och hur man kan styra behörigheten.

Skapa ny ägare

1. Klicka på -ikonen.
  2. Ett fönster öppnas där du får fylla i information om ägaren/avdelningen.

Redigera ägare

1. Dubbelklicka på ägaren du vill ändra.
  2. Ett fönster med ägarens inställningar öppnas.

Ta bort en ägare/avdelning

1. Markera ägaren du vill ta bort.
  2. Klicka på -ikonen.
  3. En dialogruta öppnas där du får bekräfta borttagningen.