Välj e-tjänstens egenskaper
Hjälp > E-tjänstebyggaren > Välj e-tjänstens egenskaper

På e-tjänstens egenskapskort kan du ange olika egenskaper för e-tjänsten. Här väljer du vilket namn, beskrivning och vilka egenskaper som e-tjänsten ska ha. Tex. genom att klicka i om e-tjänsten ska kräva inloggning, skapa en handling eller vilken kategori som e-tjänsten ska tillhöra. Du bestämmer även om e-tjänsten ska publiceras, samt var den  ska publiceras.

Du kan även ange om e-tjänsten ska använda sig av en plugin. Plugins är något som du lägger till om du vill ha möjlighet att koppla din e-tjänst till ett annat system, t.ex. Artvise Kundtjänst, Platina, Lex, Flexite eller annat mottagande system.

Beroende på vilka val du kryssar i blir olika fält krävande. T.ex. om du kryssar i att e-tjänsten ska skicka Intern e-post, då måste du även fylla i uppgifterna på fliken Intern e-post.

Egenskaper

1. Markera den e-tjänst som du vill se/ändra egenskaperna för
  2. Klicka på -ikonen ovanför folderträdet för att öppna e-tjänstens egenskapskort. Du kan också högerklicka på den e-tjänst som du vill ändra och välja Egenskaper.
  3. Ett fönster öppnas där e-tjänstens egenskaper visas. Som standard väljs fliken e-Tjänst, denna flik innehåller dom mest grundläggande inställningarna för en e-tjänst. Se avsnittet för flik e-Tjänst.
  4. Fliken för e-tjänstens grundläggande egenskaper visas alltid först.