2. Skapa en ny e-tjänst
Hjälp > E-tjänstebyggaren > 2. Skapa en ny e-tjänst

För att lägga till en ny e-tjänst kan du antingen skapa en ny e-tjänst från grunden eller importera en befintlig e-tjänst från Artvise e-tjänsteportal. I portalen finns över 200 färdiga e-tjänster som du kan använda som mall till din e-tjänst. För mer information kring import, se avsnittet Importera e-tjänst från portal eller fil.

1. Om du vill skapa en ny e-tjänst från grunden markerar du mappen där den nya e-tjänsten ska skapas.
  2. Kicka på i menyraden ovanför folderträdet. Du kan också högerklicka på mappen där du vill att den nya e-tjänsten ska hamna och välja Ny e-tjänst.
  3. E-tjänstens egenskapskort öppnas, där kan du välja inställningar för din e-tjänst. Om du snabbt vill komma igång med att bygga en ny e-tjänst behöver du bara välja namn och kategori för din e-tjänst. Kategorin bestämmer var e-tjänsten hamnar, i listan med publicerade e-tjänster.

OBS! Dessa inställningar kan du ändra vid ett senare tillfälle genom att öppna e-tjänstens egenskapskort i e-tjänstebyggaren, se avsnittet Välj e-tjänstens egenskaper.

1. Klicka sedan på OK.

Din nya e-Tjänst är nu skapad. Klicka bara på din nya e-tjänst i folderträdet, då öppnas den i designytan och du kan börja jobba med den.