E-post - Medsignerare
Hjälp > E-tjänstebyggaren > 4. Lägg till kontroller i din e-tjänst > E-post - Medsignerare

Så här ser kontrollen E-post medsignerare ut i e-Tjänstbyggaren.

Kontrollens egenskaper

Specifika egenskaper

Egenskap Beskrivning
Använd medsignerad epost (tidigare: CoSignEmail) Om e-postadressen ska hanteras som medsignerares eller ej
Standardvärde (tidigare: DefaultValue) Fyll i om en viss e-postadress ska visas automatiskt i inmatningsfältet
Visningsnamn (tidigare: DisplayName) Den text som visas som rubrik i kontrollen
Kvitto skickas (tidigare: SendMailChecked) Om kvitto ska skickas till e-postadressen när e-tjänsten är inskickad av användaren
Skillnaden mellan kontrollerna E-post och E-post medsignerare är det förvalda värdet på egenskapen Använd medsignerad epost.

För mer information kring kontrollens egenskaper se avsnittet Gemensamma egenskaper

Validering

Om du använder dig av validering måste kontrollen innehålla en giltig e-postadress för att användaren ska kunna gå vidare i e-tjänsten.

Se avsnittetValidera fält i din e-tjänst för fler exempel.

Exempel på hur kontrollen kan se ut för en användare av e-tjänsten

Valideringsscript

Standard valideringsscript ser ut på detta sätt:

return isEmailAddress(getChildUniqueId([thisId], "email"));

Om e-postadressen måste innehålla en viss text

//Här vill vi kontrollera så att e-postadressen innehåller artvise.se. Vår if-sats byggs upp enligt nedan:

//1. Vi hämtar först värdet i fältet epost genom: getValue(getChildUniqueId([thisId], "email"))

//2. Sen gör vi om värdet  av e-postadressen till gemener(små bokstäver) genom: .toLowerCase()

//3. Kontrollerar sedan om "indexOf" är mindre än 0(-1 returneras om texten inte hittas i värdet). genom: .indexOf("artvise.se") < 0

if(getValue(getChildUniqueId([thisId], "email")).toLowerCase().indexOf("artvise.se") < 0)
{
    return false;
}

return isEmailAddress(getChildUniqueId([thisId], "email"));

Exempelscript

Här vill vi göra något om användaren skriver i fältet.

//Detta event körs när man ändrar värdet i fältet. Eventet körs när kontrollen tappar fokus, dvs. när användaren klickar/tabbar vidare i e-tjänsten.
$([this]).change(function()
{
      //Ändrar någon värdet, då visar vi värdet + ett mellanslag + vald text,  i en dialog.
      alert($([this]).val() + " " + $([this]).find("option:selected").text());