Lägg till kontroller i din e-tjänst
Hjälp > E-tjänstebyggaren > Lägg till kontroller i din e-tjänst

Lägg till kontroller

När du har byggt upp designen för din e-tjänst genom att lägga till flikar, rader och kolumner så kan du börja lägga till kontroller i din e-tjänst. Detta gör du genom att dra kontroller från kontrollbiblioteket till designytan i e-tjänstebyggaren. För att man ska kunna dra och släppa en kontroll så måste det finnas en tom rad eller kolumn som kontrollen kan läggas till i. I senare avsnitt finns beskrivningar för alla olika kontrolltyper som finns i biblioteket och dess egenskaper.

Kontroller i huvudmenyn

Genom att markera en kontroll i designytan kan du även kopiera och flytta den valda kontrollen mellan olika fält, flikar och e-tjänster. Se beskrivningen nedan.

Kopiera kontroll

1. Markera den cell (rad eller kolumn) du vill kopiera.
  2. Klicka på i menyraden.

Klistra in kontroll

1. Markera en tom cell (rad eller kolumn) där du vill att kontrollen ska hamna
  2. Klicka på i menyraden.
  3. Om cellen inte är tom visas en textruta att du ej kan klistra in kontrollen.
Du kan även klistra in kontrollen på en annan flik eller en annan e-tjänst.

Flytta kontroll

1. Markera den kontroll du vill flytta.
  2. Klicka på i menyraden.
  3. Markera den cell dit du vill flytta kontrollen.
  4. Klicka på i menyraden.

Vid flytt av en kontroll behåller den det unika ID som har tilldelats(Detta kan vara bra när man arbetar med script).