Kryssrutelista
Hjälp > E-tjänstebyggaren > 4. Lägg till kontroller i din e-tjänst > Kryssrutelista

Så här ser kontrollen Kryssrutelista ut i e-tjänstbyggaren.

För att lägga till val i kryssrutelistan klickar du på den rödmarkerade knappen i kontrollens egenskaper(se bild nedan).

För att editera ett värde i listan dubbelklickar du på önskad rad i dialogen som innehåller kryssrutelistans val.

Kontrollens egenskaper

Specifika egenskaper

Egenskap Beskrivning
Alfabetisk sortering Om valen ska sorteras i alfabetisk ordning(standardsorteras i  den ordning som valen läggs till i listan).
Max antal val Anger hur många val användaren max får göra i listan. 0 = ingen begränsning.
Min antal val Anger hur många val användaren minst måste göra i listan. 0 = ingen begränsning.

För mer information kring kontrollens egenskaper se avsnittet Gemensamma egenskaper.

Validering

Om man använder sig av validering så måste kontrollen ha dom max/min antal val som anges enligt "Specifika egenskaper" ovan.

Standard valideringsscript ser ut på detta sätt:

return hasRequiredNumberOfSelections([this$]);