Flikar
Hjälp > E-tjänstebyggaren > 3. Lägg till flikar, rader och kolumner > Flikar

För att få en bättre överblick, samt göra stora e-tjänster tydligare kan man använda sig av flikar. Flikar användas för att dela upp en e-tjänst i flera steg. För varje flik som finns i e-tjänsten skapas ett steg för slutanvändaren när man kör e-tjänsten på webben.

Lägga till flik

1. Klicka på i menyraden.
  2. Den nya fliken hamnar sist i flikraden.
För att byta namn på den nya fliken, se avsnittet Inställningar för en flik.

Ta bort flik

1. Markera fliken du vill ta bort.
  2. Klicka på i menyraden.
  3. En dialogruta visas där du bekräftar att du vill ta bort fliken.

Flytta flik

1. Markera fliken du vill flytta.
  2. Klicka på för att flytta fliken till vänster eller för att flytta fliken till höger.
Du kan även flytta flikar genom att ”dra-och-släppa”. Markera fliken du vill flytta, håll nere musknappen och släpp där du vill att den ska hamna.

Kopiera flik

1. Markera fliken du vill kopiera.
  2. Klicka på i menyraden.

Klistra in flik

1. Klicka på i menyraden.
  2. Den nya fliken hamnar sist i flikraden.

Du kan även klistra in flikar du har kopierat från en annan e-Tjänst.

Bilden nedan visar hur en e-tjänst som är uppbyggd med flikar kan se ut. Varje flik motsvarar ett steg i e-tjänsten.