Uppladdning av fil
Hjälp > E-tjänstebyggaren > 4. Lägg till kontroller i din e-tjänst > Uppladdning av fil

Så här ser kontrollen Uppladdning av fil ut i e-tjänstebyggaren.

Kontrollens egenskaper

Specifika egenskaper

Egenskap Beskrivning
Filter (tidigare: FileFormatFilter) Vilka filtyper som användare e-tjänsten ska kunna bifoga. Om du vill ange flera filtyper separera med | (Ex. tillåter detta filter *.jpg|*.jpeg|*.bmp bildfiler av typen jpg, jpeg och bmp).
Max filstorlek (tidigare: MaxFileSize) Den maximala filstorleken i bytes som kan bifogas. Skriv 0 för obegränsad storlek. (5242880 = 5mb, 1048576 = 1mb).
Tillåt flera filer (tidigare: MultiFile) Om flera filer ska kunna bifogas.
Aktivera inklistring Om användaren ska kunna klistra in filer genom att använda ctrl + v

Validering

Om man använder sig av validering så måste kontrollen innehålla en uppladdad fil för att användaren ska kunna gå vidare i e-tjänsten.

Se avsnittet "Specifika egenskaper" ovan, kring hur validering sker mot filtyper, filstorlek mm.

Se avsnittet Validera fält i din e-tjänst för fler exempel.

Exempel på hur kontrollen kan se ut för en användare av e-tjänst