Generera valideringsscript
Hjälp > E-tjänstebyggaren > 7. Validera fält i din e-tjänst > Generera valideringsscript

Det finns möjlighet att generera ett valideringsscript med automatik. Om vi tex vill göra en validering på ett postnummer, då kan vi välja att ange min/max antal tecken till 5. Detta innebär att texten måste vara 5 tecken lång för att valideringen skall gå igenom. Om jag dessutom väljer valideringstyp "Heltal", då tvingar jag användaren att ange ett numreriskt värde för att valideringen skall gå igenom.

När jag har angett mina val enligt nedan, då kan jag sedan klicka på rödmarkerad knapp för att generera mitt valideringsscript.

En dialog öppnas. Välj "Ja" om du vill ersätta befintligt valideringsscript med det nya.