Strukturregister
Hjälp > E-tjänstebyggaren > 4. Lägg till kontroller i din e-tjänst > Strukturregister

Så här ser kontrollen Strukturregister ut i e-tjänstbyggaren.

När du lagt till strukturregisterkontrollen och sedan ska börja lägga upp register så klicka på knappen för mer i raden Register på egenskapskortet

Strukturregister öppnas då upp enligt bilden nedan
Klicka på + för att lägga till nytt register, namnge genom att fylla i fältet Namn

Under dropdown Inkorg, Handlingstyp och Register kan du välja var din E-tjänst ska höra hemma.

Kontrollens egenskaper

OBS! För att tillagda uppgifter som lagts till i något av registerpostens fält (Intern epost, Ärenderubrik, Handlingsrubrik, Inkorg, Diarium eller Diarieplan) ska slå igenom MÅSTE man ha ändrat så att styr register är satt till True, annars ärver varje post hela e-tjänstens standardinställningar.

Specifika egenskaper

Egenskap Beskrivning
Namn Här ändrar du namnet på registerposten.
Värde Bakomliggande värdet för registerposten. Kan ex. användas i script.
Intern e-postadress Om man önskar att just den posten ska mailas till en speciell intern e-postadress så lägger man in det här. Den adress man anger här används då istället för den e-post som är angiven på fliken Intern e-post på e-tjänstens egenskapskort
Ärenderubrik Här skriver du in önskad ärenderubrik.
Handlingsrubrik Här skriver du in önskad handlingsrubrik.
Inkorg Inkorg/postlista på det mottagande systemet (diarium) t.ex. Artvise Kundtjänst, Lex, Platina.
Handlingstyp Sätter du handlingstyp på handlingen som skapas i mottagande diarium.
Register Här väljer du vilket diarium ärendet ska gå till.
Ärendetyp Här väljer du vilken ärendetyp/diarieplan som ärendet ska få i det mottagande ärendehanteringssystemet. Om man väljer att inte lägga till på någon av dessa rader/fält så är det egenskaperna på e-tjänstens egenskapskort som styr.
Styr register

OBS! För att tillagda uppgifter som lagts till i något av registerpostens fält (Intern epost, Ärenderubrik, Handlingsrubrik, Inkorg, Diarium eller Diarieplan) ska slå igenom MÅSTE man ha ändrat så att styr register är satt till True, annars ärver varje post hela e-tjänstens standardinställningar.

Validering

Om man använder sig av validering så måste ett val på den översta nivån i strukturregistret göras.

Valideringsscript

Standard valideringsscript ser ut på detta sätt:

// Minst en nivå i strukturregistret måste vara vald. Byt ut sista 1 mot tex 2(om du vill kontrollera att användaren väljer minst två nivåer i strukturregistret).

Version 5.2: return $('select[id^=' + [thisId] + ']:not([class~="hidden"]):not([value=-1])').length >= 1;

Version 6.0: return $('select[id^=' + [thisId] + ']:not([class~="hidden"])').filter(function() {return this.value!=-1;}).length >= 1;