Länka in Artvise e-Tjänst i en iframe
Hjälp > E-tjänsteportalen > Länka till e-tjänsteportalen > Länka in Artvise e-Tjänst i en iframe

En kund som länkar in våra e-tjänster/portal i en iframe och vill att denna iframe automatiskt ska få samma höjd som e-tjänsten behöver göra två saker:

1. Lägg in en javascriptimport i den sida som innehåller iframen, t.ex. inuti <head>:

<script type="text/javascript" src="http://E-TJÄNSTESERVERN/EService/Scripts/FrameSizeSetter.js"></script>

E-TJÄNSTESERVERN ska bytas ut mot namnet på den webbserver som våra e-tjänster är installerade på (t.ex. eservice.kunden.se),
och förstås https istället för http om kunden använder https.

2. Märk den iframe som länkar in våra e-tjänster med auto-size-iframe i attributet class, name eller id:

<iframe … class="auto-size-iframe" … ></iframe>

eller:

<iframe … id="auto-size-iframe" … ></iframe>

eller:

<iframe … name="auto-size-iframe" … ></iframe>

OBS! Om css-klass-alternativet väljs och iframen redan har en eller flera css-klasser sedan tidigare, så går det bra att bara lägga till auto-size-iframe (i valfri ordning, behöver inte vara sist):

<iframe … class="andraklass tredjeklass auto-size-iframe" … ></iframe>