Begränsa antal inskick
Hjälp > E-tjänstebyggaren > 5. Välj e-tjänstens egenskaper > Begränsa antal inskick

Under den här fliken kan du begränsa hur många som kan använda sig av e-tjänsten. T.ex. om du har 10 platser på en simskola, då anger du 10 i maxfältet och kryssar i Använd räknare.

E-tjänsten kommer då att tillåta att 10 st. skickar in e-tjänsten. När maxantalet är uppnått visas informationstexten du skriver in.

Begränsa hur lång tid varje användare har på sig att skicka in e-tjänsten genom att ange önskat värde i "Tidsgräns för inskick".

Ska användaren kunna välja fler en 1 plats när e-tjänsten skickas in, då anges önskat max antal platser till tex. 4. Vilket då innebär att användaren kan boka mellan 1-4 platser på simskolan genom att skicka in e-tjänsten.

I e-tjänsten kan det se ut på detta sätt