Generering av script
Hjälp > E-tjänstebyggaren > 8. Script i din e-tjänst > Generering av script

Script-generering

Här kan man generera script till e-tjänster.

Här finns filmen för scriptgenerering

Här hittar du verktyget

Alla kontroller i e-tjänstebyggaren innehåller ett script-genereringsverktyg. Verktyget finns under kontrollens egenskaper och du klickar på ikonen med 3 punkter för att öppna verktyget.

Här klickar man för att öppna verktyget

Hur du använder verktyget

Om man har skapat en ny kontroll i e-tjänsten, då är det viktigt att man sparar e-tjänsten innan man öppnar script-genereraren. Annars kommer INTE den kontrollen att finnas med i dropdown-listorna.

Översikt av script-genereringsverktyget
1. Välj kontroll som ska starta ett event.

Med denna dropdown-lista

2. Välj vad som ska hända.

Med denna dropdown-lista

3. Välj om det gäller flikar eller kontroller.

Med denna radio-knapp

4. Välj vilka flikar/kontroller det gäller.

Med denna dropdown-lista

5. Välj om kontrollen "är ikryssad" eller "är inte ikryssad".

Med denna dropdown-lista

6. Välj om kontrollen "har valt värde".

Med denna dropdown-lista

7. Förhandsgranska.

Med denna knapp kommer man att få se en förhandsgranskning av scriptet.

8. Rensa val.

Med denna knapp kommer alla val i verktyget att nollställas.

9. Generera.

Med denna knapp kommer du att bli frågad om du vill spara scriptet. Om du klickar på ja, kommer befintliga scriptet på kontrollen att skrivas över med scriptet från verktyget.

10. Förhandsgransknings vy.

Med denna knapp kommer du att få se en förhandsgranskning på hur scriptet ser ut.

Klicka alltid på förhandsgranska knappen innan ni klickar på generera knappen. Förhandsgranska knappen är inaktiverad tills man har uppfyllt alla krav för ett komplett och fungerande script.