Plugins
Hjälp > E-tjänstebyggaren > 11. Administrera Artvise e-Tjänst > Plugins

I dom flesta fall så sköter Artvise hanteringen av "Plugins". Detta eftersom att det oftast behöver göras en första konfiguration innan en ny "Plugin" kan användas i systemet.

Om behovet av att lägga upp en "plugin" ändå finns, då följer en beskrivning nedan.

Lägga till plugin

1. Klicka på -ikonen.
  2. Ett fönster, Administrera plugin, öppnas.
  3. Välj den plugin-fil du vill ladda upp.

Ändra plugin

1. Dubbelklicka på den plugin du vill ändra
  2. Administrationsfönstret öppnas.

Ta bort plugin

1. Markera den plugin du vill ta bort.
  2. Klicka på -ikonen.
  3. Om vald plugin används av någon e-tjänst visas en informationsruta att den ej kan tas bort
  4. Om den inte används visas en dialogruta där du får bekräfta borttagningen.