Externa e-tjänster
Hjälp > E-tjänstebyggaren > 11. Administrera Artvise e-Tjänst > Externa e-tjänster

Under Externa e-tjänster kan du lägga till e-tjänster från andra webbsidor.

Du kan välja under vilken kategori de ska ligga och hur de ska öppnas i webbläsaren.

Se även filmen, den hittar du här

Gör användarna uppmärksamma på att det är en extern e-tjänst.

Lägga till extern e-tjänst

1. Klicka på -ikonen.
  2. Ett fönster öppnas där du fyller i information om den externa e-tjänsten.
    Välj om du vill publicera på Extern och eller Intren E-tjänsteportal  genomn att bocka i kryssrutorna.

3. Namn, URL och Kategori måste fyllas i.
URL:en måste vara fullständig, d.v.s. även innehålla http:// eller https://
Target bestämmer hur e-tjänsten ska öppnas i webbläsaren.
Target Beskrivning
_blank Öppnar e-tjänsten i ett nytt webbläsarfönster.
_self Öppnar e-tjänsten i samma frame som länken.
_parent Öppnar e-tjänsten i länkens parent frame.
_top Öppnar e-tjänsten i samma webbläsarfönster.

Ändra extern e-tjänst

1. Dubbelklicka på den e-tjänst du vill ändra.
  2. Ett fönster öppnas där du får ange den externa e-tjänstens egenskaper.

Ta bort extern e-tjänst

1. Markera den e-tjänst du vill ta bort.
  2. Klicka på -ikonen.
  3. En dialogruta öppnas där du får bekräfta att du vill ta bort den externa e-tjänsten.