Lägg till bokningsobjekt i din e-tjänst
Hjälp > Tillägg och övriga funktioner > Bokning > Lägg till bokningsobjekt i din e-tjänst

Bygg E-tjänst för ditt bokningsobjekt.

Den E-tjänst som ska inrymma ditt bokningsobjekt skapas på samma sätt som övriga E-tjänster i E-tjänstebyggaren.
Notera dock att det finns två funktioner som är viktiga vid skapandet av E-tjänsten för bokning

E-tjänstekontroller, Bokning

När du skapar en ny E-tjänst så syns en ikon för Bokning med en kalender i kontrollbiblioteket till vänster.

Lägg till en ny rad där du vill att bokningsfunktionen ska ligga och dra ikonen till den raden.

Gå sedan till Egenskaper längst ned till höger. Klicka på den högra rutan för Bokningsobjekt.
En ny ruta öppnas. Välj bokningsobjektets egenskaper.

Kalenderläge= Bockas i om ditt bokningsobjekt är en kalenderaktivitet vid ett bestämt tillfälle
Kursläge=Bockas i om ditt bokningsobjekt är en återkommande aktivitet eller kurs med flera tillfällen.

Välj där efter vilket Bokningsobjekt som bokningen ska tillhöra.
-Bokningsobjekt skapar du i Administrationen för Artvise e-Tjänst

Klicka sedan på OK

Bokarens uppgifter

Lägg till en ny rad i e-tjänsten och lägg till ett textfält där du vill att Bokarens uppgifter ska anges.

Egenskaper

Klicka på Fältspecifikation

Ange namn eller id på det fält som motsvarande värde ska hämtas i från i e-tjänsten.

Tex ändra fältet för Namn så att det står firstname på din textbox som innehåller förnamn i e-tjänsten.

OBS! Vikitig information om betalning krävs på bokningsobjektet

Krävs betalning på bokningsobjektet måste detta aktiveras på e-tjänstens egenskapskort, fliken betalning. Genom att kryssa i "Avgift skall erläggas"

Summan kommer att i första hand hämtas från bokningsobjektets schema, i andra hand(om pris inte finns på schemat) hämtas det från e-tjänstens egenskapskort och fliken betalning.

Om pris finns på schemaregeln för bokningsobjektet, då behöver pris inte anges på egenskapskortet för e-tjänsten. Dock MÅSTE kryssrutan för avgift vara ikryssad.

Mera om E-tjänstebyggaren hittar du här

Om ytterligare demo/visning av funktionerna önskas eller om ni vill ha ett prisförslag,

kontakta Artvise säljavdelning

E-post till säljavdelningen: Salj@artvise.se
Växel och Support: 0910-39 500