Diarium
Hjälp > E-tjänstebyggaren > 11. Administrera Artvise e-Tjänst > Systemstruktur > Diarium

Skapa nytt register

1. Klicka på Register.

2. Klicka på ikonen för Nytt register.

3. Det nya registret skapas, och dialogrutan får att redigera registret öppnas.

4. Fyll i Namn och Kortnamn för registret.

5. Välj vilken ärendetypsgrupp som registret ska kopplas till.

6. Längst ned på dialogen finns tre flikar:

Fliken Externa system

Används ifall registret ska kopplas till ett externt system. Administreras av Artvise.

Fliken Inkorgar

Här kan du lägga till inkorgar där registret ska synas för användaren.

Fliken Operationer

Här visas operationerna för registret. Endast visning, kan ej redigeras.

7. Klicka på Ok när du är klar.

Redigera register

1. Markera Register.

2. Dubbelklicka på det register du vill redigera.

3. En dialogruta öppnas där du får ange registrets egenskaper enligt stegen ovan.

Ta bort register

1. Markera registret du vill ta bort

2. Klicka på ikonen för Ta bort.